Всички навършили 18 години, които са граждани на ЕС и разполагат с валиден задграничен паспорт или лична карта до края на престоя си във Великобритания.

Срокът за подаване на документи е от 02.10.2017 до 30.09.2018.

Кандидатстването става по два начина:

 1. Изпращане на документите по пощата или с куриер на нашия адрес, като комплектът документи трябва да включва:
  • Заявка за участие - трябва да я изтеглите от нашия сайт и да я попълните.
  • Актуална паспортна снимка – 1 бр.
  • Анкета за вече участвалите-подробно попълнена. За да получите работна оферта, анкетата трябва да е попълнена подробно, тъй като всички вече заминавали участници не се явяват на интервю.
 2. На място в самия офис или в бюрата в страната:
  • Заявка за участие - ще я получите в офисите ни или в бюрата в страната
  • Актуална паспортна снимка – 1 бр.
  • Анкета за вече участвалите – ще я получите в офисите ни или бюрата в страната. За да получите работна оферта, анкетата трябва да е попълнена подробно, тъй като всички вече заминавали участници не се явяват на интервю.

Целият комплект документи се въвежда в нашата база данни с входящ номер. С този номер на всеки един кандидат му се насрочва интервю, което се провежда в офисите ни в София или Варна.

Можете да заминете най-рано Януари 2018г.

Не. Кандидатстването, информацията и интервюто са напълно безплатни.

Международният паспорт не е задължителен.Кандидатите могат да пътуват само с лична карта.

От 01 Октомври 2016 минималното заплащане в сферата на селското стопанство ще бъде 7.05 паунда на час за лица под 25 години.За навършилите 25 години - 7.50 паунда на час.

Всички участници заплащат около 10% данък върху цялата заработка от самото начало, който при заработка до 11500.00 паунда може да се възстанови на 100%. Това е данъкът PAYE. Заплаща се също и данък National Insurance (NI) – това е данъкът, еквивалентен на "Социалните и здравните осигуровки" и е в размер на 12% върху сумата над 157.00 паунда седмично. Той не може да бъде възстановен под парична форма, но след завръщането Ви в България, могат да Ви бъдат признати трудовия стаж, социалните и здравни осигуровки и да се регистрирате на борсата за безработни.

Можем да Ви насочим към лицензирана фирма след завръщането Ви в България за съдействие.

За интервюто Ви е необходим само задграничен паспорт или лична карта.

Да, ако имате основателна причина. За целта трябва да се обадите в офисите ни, да си кажете входящия номер и новата дата, на която ще се явите.

За всеки кандидат тя е индивидуална и е посочена в офертата за работа.

В случай, че си нарушите договора по неоснователни причини, може да си загубите правото на участие в програмата за в бъдеще.

Трябва да се свържете с офисите ни, да обясните възраженията си и ние най-добре ще разберем проблема Ви. Ще Ви дадем правилния за Вас съвет. Направете го лично,не използвайте Вашите родители или познати като посредници, защото Вие най-добре ще отговорите на нашите въпроси и ще ни дадете необходимата информация.

Ако имате платени здравни осигуровки, е желателно да си извадите карта. Издаването е безплатно в офисите на банка ДСК.

За да Ви бъдат признати осигуровките в България, които са Ви удържани във Великобритания, Ви е нужен документът U1. Той се издава от Обединеното кралство и за издаването му можем да Ви насочим към лицензирана фирма. За целта, трябва да дойдете до офисите ни с формуляр P45 и последен пейслип.

Ние ще Ви осигурим застраховка, валидна за периода, за който работите във Великобритания, която е по избор.

 • Международен паспорт или лична карта
 • Джобни пари
 • Оригиналното медицинско свидетелство, което е по-избор
 • Билет (самолетен или автобусен)
 • Информация за работаделя Ви
 • 2 бр. паспортни снимки
 • Медицинската застраховка, която е по избор
 • Обща информация за начина на заплащане и удържане на данъци
 • Информация за безопасност на труда
 • Визитка
 • Шофьорска книжка, ако позицията Ви я изисква
 • Европейска здравно-осигурителна карта (който има)

Участвате автоматично за следващите месеци. Заявката Ви е валидна до края на месец Август 2018 година.

Ако пътувате със самолет, в зависимост от авиокомпанията, килограмите багаж ще бъдат уточнени на ориентационната среща преди заминаване.Редовните авиокомпании позволяват чекиран багаж до 23 килограма и ръчен багаж до 10 килограма.

Лекарства от първа необходимост в нормални количества е разрешено, както и такива, които са Ви предписали и е наложително да взимате. Носенето на храна, която не е пакетирана, не е препоръчително.

Нашите участници имат направени резервации и ползват преференциални цени за самолетния си билет, като целта е всички участници с една работна оферта да пътуват заедно. Всеки един от тях може да избере начина си на пътуване.Ако той не пътува с групата, трябва да се яви на работа в определения ден, без да закъснява. Начинът на пътуване и телефоните за връзка с работодателя Ви са описани в информацията за него и всеки един участник е запознат подробно с нея преди пътуването.

Всеки одобрен от нас кандидат, преди да потвърди участието си, е запознат с условията на живот при конкретния работодател, периода за пребиваване, типа работа, начина на плащане, групата, с която ще пътува, размера на наема, адреса на работодателя и т. н. Тази информация може да се получи само при попълването на документите.

Как ще се работи се определя от работодателя, типа работа и сезона. Обикновено се работи на норма, което ще рече, че колкото по-бързо се справяте с работата, толкова повече ще Ви се заплаща. Ако се работи на час минималното заплащане е фиксирано за 2016/2017г. и е 7.05 паунда на час за лица под 25 години. За навършилите 25 години - 7.50 паунда на час.

На края на всяка седмица получавате фиш, в който са отбелязани заработените часове, удръжките за данъци, квартира, както и сумата, която получавате за седмицата. Тези пари се превеждат в банкови сметки с дебитни карти, за които работодателите асистират да откриете. Много малко са работодателите, които заплащат месечно. Откриването на банкови сметки е, за да се избегне плащането на ръка и кражбите.

Да. За да превеждате заработените в UK пари е необходимо в България да си откриете банкова сметка в британски лири.Това е препоръчително и не е задължително, прави се за Ваша сигурност.

В информацията за работодателя е посочено,ако има.

Носете задължително топли дрехи, които ще използвате за работа, дъждобран и гумени ботуши. Желателно е да си носите собствено спално бельо, спален чувал и възглавница.

Работодателите могат да удържат следните такси по време на престоя Ви: квартира, ел. енергия, газ, транспорт, депозит.Тези такси са различни за различните работодатели и са описани в работната Ви оферта. Удържат се от заплатите и са описани във фиша Ви.

Интервютата се провеждат в офиса ни от представители от нашата фирма от 9:00 до 12:30 всеки работен ден. Интервюто е вид запознанство, на което всеки един кандидат презентира себе си:

 • лична мотивация за участие;
 • нивото на английския език;
 • бъдещи планове;
 • допълнителни сертификати – шофьорска книжка, курсове по английски език, курсове по земеделски дисциплини;
 • уточнява се редовността на комплекта документи.
 • Кандидатът заявява желанието си за месец на заминаване и това с кого иска да замине – брат, сестра, приятел, приятелка.Интервюто се провежда устно и е безплатно.

Можете да предявите предпочитания за типа работа или вида на продукцията. Английският език не е задължителен, но за някои позиции се изисква определено ниво.

Всяка работна позиция, която пристига от Великобритания носи определени изисквания към кандидатите, например: нивото на английския език; категории С, D на шофьорските книжки при момчетата и т. н.

Когато пристигнат работните оферти за месеца, за който Вие кандидатствате (ако отговаряте на всички посочени изисквания и сте се представили добре на интервюто), ще получите обаждане с конкретна оферта, включваща подробна информация за целия Ви престой във Великобритания.

Вие имате право да се съгласите или да откажете офертата. Ако не сте одобрени за месеца, за който кандидатствате, Вие автоматично продължавате участието си за следващите месеци. Когато кандидатът е подходящ за офертата и е одобрен той може да получи обаждане по-рано или по-късно от заявения от него месец. На интервюто можете да получите информация кога да очаквате обаждане с конкретна оферта.

 • Натрупайте ценен опит като работите във Великобритания.
 • Придобийте нови умения.
 • Подобрете нивото на английския си език и научете повече за английския начин на живот
 • Запознайте се с други участници от различни държави
 • Изграждане на характер и лични качества - самостоятелност, трудолюбие, независимост, дисциплина, толерантност
 • Възможност да разгледате Великобритания и близките страни
 • Спестите пари

Да, всички участници, включително и тези, които чакат покани от работодателите си, трябва да се съобразят със срока за подаване на документи.Вижте менюто процедури за необходимия набор от документи.

Хубаво е документите Ви да са подадени в един офис. Ще получите дата за интервю с входящ номер. На интервюто ще отбележим Вашите желания.

Можете де се обадите в офисите ни и да промените периода, за който искате да заминете; човека, с който искате да заминете, придобитите шофьорски категории, телефонния Ви номер, предпочитания за работа и др.

Ако имате повече въпроси, моля свържете се с нас 02/9743249

Ние се грижим за нашите клиенти.