Ако сте български работодател и имате нужда от работници от Молдова, Украйна, Узбекистан или Индия ние можем да ви помогнем.

Работници от Молдова и Украйна

Кои сме ние?

YSP Job Solution SRL. е посредническа фирма с двадесет и четири годишна история. Занимаваме се с организирането на временна и постоянна работа в България и чужбина, търсенето и намирането на подходящ персонал за всеки работодател и място. Водени от стремежа за предоставяне на висококачествени услуги, нашата основна цел винаги е била да селектираме най-подходящите работници за нуждите на различните бизнес сектори, като в същото време се стремим всеки наш кандидат да остане удовлетворен от работната си позиция.

Защо да изберете нас?

 • Лиценз за подбор на персонал
 • Офиси в България, Румъния, Молдова и Узбекистан
 • Вежливо, професионално и компетентно обслужване към всеки работодател и кандидат за работа
 • Прозрачност и коректност
 • Улеснена и постоянна комуникация
 • Съдействие при възникнали проблеми
 • 24 години опит като агенция за подбор на персонал

С какво можем да Ви помогнем?

Поради недостиг на кадри в различни сектори в България, правителството разшири възможностите за внос на работници у нас. С оглед на високата безработица и наличието на квалифицирани и неквалифицирани кадри в страните извън Европейския Съюз, Молдова и Узбекистан са едни от най-подходящите страни за подбор на сезонни и временни работници. Ние от Уай Ес Пи и представителните ни офиси в Молдова (град Кишинев) и Узбекистан (град Андижан) можем да организираме подбор на кадри за Вашия бизнес по зададени от вас изисквания.

За какъв работен период можете да наемете работници от Молдова?

 • За сезонна работа под 90 дни – обслужващ персонал за хотели и ресторанти, земеделски работници;
 • За временна работа до 1 година (с възможност за удължаване до 3 години) – работа в складове, заводи, големи вериги магазини, фабрики, пакетажни цехове, шивашки предприятия и др.

Процедура по наемане и необходими документи:

Гражданите на трети държави могат да извършват дейност на територията на Република България само, ако пребивават на законно основание на територията на страната:

 • Сезонни работници - от началото на тази година сезонни работници от държави извън Европейския съюз могат да се наемат за 9 месеца по облекчена процедура. Работодателят е задължен да сключи здравна застраховка за чужденците, да покрие транспортните им разходи, както и да им осигури квартира.
 • Временни работници – с подписване на спогодбата между Р.България и Р.Молдова и обнародватено й в Държавен вестник на 05 Октомври 2018, граждани на една от двете държави, които имат сключен индивидуален трудов договор по тази спогодба и които притежават необходимото разрешение за пребиваване ( работна виза) на територията на другата държава, не се изисква разрешение за работа. Работниците мигранти имат същите трудови права и задължения като местните работници и се ползват с еднаква защита на работното място в съответствие със законодателството на приемащата държава.

Заявка за работници