Всички навършили 18 години, които са граждани на ЕС и разполагат с валиден задграничен паспорт и лична карта.

Срокът за подаване на документи е от 15.11.2023 до 28.02.2024.

Кандидатстването става по два начина:

 1. Онлайн регистрация директно в нашия уебсайт.
 2. На място в самия офис:

Целият комплект документи се въвежда в нашата база данни с входящ номер.

Можете да заминете най-рано през месец януари 2024г.

Не. Кандидатстването, информацията и интервюто са напълно безплатни.

Международният паспорт е задължителен от 1 Януари 2021г.

От 01 Април 2023г. минималното заплащане във сферата на селското стопанство ще бъде 10.42 паунда на час.

Всички участници заплащат около 10% данък върху цялата заработка от самото начало, който при заработка до 12 570.00 паунда може да се възстанови на 100%. След 12 570.00 паунда данъкът вече е в размер на 20%. Това е данъкът PAYE. Заплаща се също и данък National Insurance (NI) – това е данъкът, еквивалентен на "Социалните и здравните осигуровки" и е в размер на 12 % върху сумата над 242.00 паунда седмично. Той не може да бъде възстановен под парична форма, но след завръщането Ви в България, могат да Ви бъдат признати трудовия стаж, социалните и здравни осигуровки.

Можем да Ви насочим към лицензирана фирма след завръщането Ви в България за съдействие.

За всеки кандидат тя е индивидуална и е посочена в офертата за работа.

В случай, че си нарушите договора по неоснователни причини, може да си загубите правото на участие в програмата за в бъдеще.

Трябва да се свържете с офисите ни, да обясните възраженията си и ние най-добре ще разберем проблема Ви. Ще Ви дадем правилния за Вас съвет. Направете го лично,не използвайте Вашите родители или познати като посредници, защото Вие най-добре ще отговорите на нашите въпроси и ще ни дадете необходимата информация.

За да Ви бъдат признати осигуровките в България, които са Ви удържани във Великобритания, Ви е нужен документът U1. Той се издава от Обединеното кралство и за издаването му можем да Ви насочим към лицензирана фирма. За целта, трябва да дойдете до офисите ни с формуляр P45 и последен пейслип.

Конкордия ще Ви осигури безплатна застраховка валидна за периода, за който работите във Великобритания.

 • Международен паспорт
 • Джобни пари
 • Оригиналното медицинско свидетелство, което е по-избор
 • Билет (самолетен или автобусен)
 • Информация за работаделя Ви
 • 2 бр. паспортни снимки
 • Безплатна медицинска застраховка осигурена от Конкордия
 • Обща информация за начина на заплащане и удържане на данъци
 • Информация за безопасност на труда
 • Визитка
 • Шофьорска книжка, ако позицията Ви я изисква

Участвате автоматично за следващите месеци. Заявката Ви е валидна до края на месец Август 2024 година.

Ако пътувате със самолет, в зависимост от авиокомпанията, килограмите багаж ще бъдат уточнени на ориентационната среща преди заминаването Ви.Редовните авиокомпании позволяват чекиран багаж до 20 килограма и ръчен багаж до 8 килограма.

Лекарства от първа необходимост в нормални количества е разрешено, както и такива, които са Ви предписали и е наложително да взимате. Носенето на храна, която не е пакетирана, не е препоръчително.

Нашите участници имат направени резервации и ползват преференциални цени за самолетния си билет, като целта е всички участници с една работна оферта да пътуват заедно. Всеки един от тях може да избере начина си на пътуване.Ако той не пътува с групата, трябва да се яви на работа в определения ден, без да закъснява. Начинът на пътуване и телефоните за връзка с работодателя Ви са описани в информацията за него и всеки един участник е запознат подробно с нея преди пътуването.

Всеки одобрен от нас кандидат, преди да потвърди участието си, е запознат с условията на живот при конкретния работодател, периода за пребиваване, типа работа, начина на плащане, групата, с която ще пътува, размера на наема, адреса на работодателя и т. н. Тази информация може да се получи само при попълването на документите.

Как ще се работи се определя от работодателя, типа работа и сезона. Обикновено се работи на норма, което ще рече, че колкото по-бързо се справяте с работата, толкова повече ще Ви се заплаща. Ако се работи на час, минималното заплащане е фиксирано за 2023 / 2024г. и е 10.42 паунда на час.

На края на всяка седмица получавате фиш, в който са отбелязани заработените часове, удръжките за данъци, квартира, както и сумата, която получавате за седмицата. Тези пари се превеждат в банкови сметки с дебитни карти, за които работодателите асистират да откриете. Много малко са работодателите, които заплащат месечно. Откриването на банкови сметки е, за да се избегне плащането на ръка и кражбите.

Да. За да превеждате заработените във Великобритания пари е необходимо в България да си откриете банкова сметка в британски лири.Това е препоръчително и не е задължително, прави се за Ваша сигурност.

В информацията за работодателя е посочено,ако има.

Носете задължително топли дрехи, които ще използвате за работа, дъждобран и гумени ботуши. Желателно е да си носите собствено спално бельо, спален чувал и възглавница.

Работодателите могат да удържат следните такси по време на престоя Ви: квартира, ел. енергия, газ, транспорт.Тези такси са различни за различните работодатели и са описани в работната Ви оферта. Удържат се от заплатите и са описани във фиша Ви.

 • Натрупайте ценен опит като работите във Великобритания.
 • Придобийте нови умения.
 • Подобрете нивото на английския си език и научете повече за английския начин на живот
 • Запознайте се с други участници от различни държави
 • Изграждане на характер и лични качества - самостоятелност, трудолюбие, независимост, дисциплина, толерантност
 • Възможност да разгледате Великобритания и близките страни
 • Спестете пари

Да, всички участници, включително и тези, които чакат покани от работодателите си, трябва да се съобразят със срока за подаване на документи.Вижте менюто процедури за необходимия набор от документи.

Хубаво е документите Ви да са подадени в един офис. Ще получите дата за интервю с входящ номер. На интервюто ще отбележим Вашите желания.

Ако имате повече въпроси, моля свържете се с нас 02/9743249

Ние се грижим за нашите клиенти.