Ние сме с двадесет и пет годишна история. Занимаваме се с организирането на временна и постоянна работа във Великобритания, Германия, Португалия, Нидерландия и България.

Началото започва с първите бригади, които са в областта КЕНТ - югоизточна Англия , наречена "Градината на Англия" и са във ферми за ягоди. В тях вземат участие студенти от Техническия Университет - София. През това време наш партньор в тази дейност е английската фирма Конкордия.

С течение на годините популярността на програмите за селскостопански работници нараства. Броят на кандидатите, желаещи да заминат на бригада, се увеличава. През 2000 г. бе открит първият ни офис извън пределите на Техническия Университет – София. Вече в програмите участват и студенти от другите ВУЗ-ове в София и страната. Екипът ни се увеличава.

Енергичната работа, ентусиазмът и компетентността на всички от екипа ни спомага за увеличаването на популярността ни. Все повече и повече желаещи да заминат за Великобритания посещават офиса ни. Тук те могат да задават всички интересуващи ги въпроси относно евентуалното им пребиваване във Великобритания, могат да получат индивидуален съвет.

Ползата от участие в такава бригада е голяма. Изграждането на лични качества като трудолюбие, дисциплина и най-вече самостоятелност, която участниците придобиват във Великобритания са полезни не само за самите тях, но и за техните близки. Те стават по-сериозни и отговорни, подобряват нивото на английския си език. Животът с хора от други националности и религии спомага за изграждане на толерантност и на приятелство между хората, разширява мирогледа им и ги кара да не бъдат консервативни и враждебни към различните от тях. Не е маловажна и възможността да се разгледа Великобритания; да се запознаят хората с традициите и културата, с историята и миналото на страната и да спестят средства.

Най-лошият и неприятен момент в нашата история бе през април 2004 г. - най-критичният за нашата дейност. Тогава беше спряно издаването на бизнес визи за Великобритания. Процедурите на посолството бяха подложени на щателно разследване и издаването на студентските визи с право на работа в селското стопанство бяха прекратени за неопределен срок. Липсата на информация обезпокоиха нас и кандидатите ни. Много от тях очакваха работните си карти, а други визите си. Срокът им за заминаване бе отложен за неопределено време. Ние предприехме кампания за изпращане на стотици писма до външно министерство, телевизията и медиите. Благодарение на нашата инициатива, медиите отразиха и станаха съпричастни към проблема. Благодарим на всички наши участници, родители и роднини, които ни гласуваха доверие и имаха търпение и желание да вникнат в нещата. Да запазят спокойствие и да не се поддават на напрежението до решаването на проблема. В края на месец май процедурата по издаване на визите беше възобновена и изпращането на студенти също.

През 2005 г. група от 11 фермери, собственици на едни от най-популярните ферми, посетиха България и офиса ни. Те направиха интересни презентации в някои от най-големите университети в София и Пловдив. Целта бе да се запознаят българските студенти с условията на труд и живот, начина на работа в различни ферми. Срещите бяха много интересни и постигнаха своя ефект. Многото снимков материал, DVD филмите, показващи различен тип ферми помогнаха на много от студентите. Тези, които вече бяха участвали в такава програма, имаха възможността да си спомнят за хубавото време, прекарано във Великобритания, да се срещнат със своите фермери.

На 20.01.2006 г. екипът ни получи покана да посети Великобритания и няколко ферми. Много полезно беше посещението във фермите. Поставихме на обсъждане много въпроси, които вълнуват желаещите да участват по тези програми, видяхме начина, по-който се издават разрешителните за работа, запознахме се с трансферните процедури.

След 2007 година в бригадите можеха да участват само кандидати от България и Румъния. По този начин квотата по тези програми се увеличи и по-голяма част от кандидатстващите, които имаха желание да заминат на бригада в Обединеното Кралство, имаха по-голям шанс.

През 2010 година ние влязохме в контакт с консултантска фирма за възстановяване на данъци от цяла Европа.За улеснение на участниците, офисът на фирмата се намира в близост до нашите офиси.Там всеки може да получи информация и съдействие относно това какви са процедурите за възстановяването на данъците и признаването на осигуровките, платени в чужбина.Продължава и практиката да се посещават ферми, където работят наши участници.

През 2011 година част от екипа ни беше поканен на конференция с нашия основен партньор.Конференцията беше в град Брайтън и продължи една седмица.Обсъдиха се бъдещите планове и се посетиха над 20 ферми и работодатели. Всичко това беше полезно както за нас, така и за всички работодатели, които наемат нашите кандидати.

През 2012 година годишната конференция се проведе в столицата на Щотландия -Единбург. Беше обсъден както изминалия, така и предстоящия сезон. Отново бяха посетени доста работодатели и техните ферми.

През 2014 година започнахме да изпращаме работници в пакетажни цехове и логистични центрове. По този начин повече работници, които желаеха да работят във Великобритания, имаха възможност да получат работна оферта.Надяваме се работодателите да са доволни и тази дейност да се разшири и продължи в бъдеще.

Плюсът на новите патньорства е, че освен работа за нискоквалифицирани работници, има много свободни позиции за висококвалифицирани работници - отговорници, мениджъри, отговорник качество.

През 2016, 2017, 2018, 2019 и 2020 година броят на партньорите, които предлагат работни позиции в пакетажни цехове и логистични центрове нарасна. Добрият подбор на квалифицирани работници, според изискванията на работодателите, усилената работа на целия екип на Уай Ес Пи, спомогна за започване на съвместна работа с големи световни компании като Argos, Morrison’s, Amazon, B&Q, Sainsbury’s, Tesco, DPD, Ocado, Euro Car Parts, Home Bargains и други. Много квалифицирани работници имат възможност да работят в техните дистрибуционни центрове за неограничен период от време.

През 2021 и 2022 година започнахме да изпращаме работници в Германия, Холандия и Република Ирландия.

През 2023г., за улеснение на нашите кандидати, направихме възможно кандидатсването онлайн през нашия сайт: www.ukbrigade.com

От 2017 година започнахме да съдействаме за наемане на работници от чужбина за сезонна и целогодишна работа, подходящи за различни бизнес сфери в България- инженери, механици, оператори, технолози, шофьори, заварчици, строители, шлосери, общи работници и други, следвайки изискванията и критериите на работотодателите. Пъвоначално работниците са селектирани от офиса ни в град Кишинев, Молдова. От началото на 2021 година отвори врати нашият офис в Узбекистан, в град Андижан. А от началото на 2022 година офисите ни в Индия (град Делхи), Непал (град Катманду) и Виетнам (град Ханой) дават възможност на много кандидати, които имат интерес и желание да кандидатстват за работа в Европа да го направят. Стремим се да селектираме най-подходящите работници за нуждите на различните бизнес сектори в България, като в същото време се стремим всеки наш кандидат да остане удовлетворен от работната си позиция.